Sala de Premsa

Entrevista de BTV Notícies Matí a Anna Mercadé

Marta Casals entrevistant a Anna Mercadé

Marta Casals entrevistant a Anna Mercadé

 

Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona Empresa Economia ha estat entrevistada pel programa d’informatius de Barcelona TV, en motiu de la jornada de presentació del nou Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya presentat el 17 de maig al Palau Macaya. Marta Casals, conductora del programa ha presentat breument un dels principals efectes que ha tingut aquest nou indicador:  l’existència d’una nova forma de pobresa femenina que afecta a dones amb formació i estudis.

Per tal d’aprofundir més en els resultats que ha aportat l’estudi realitzat per l’ODEE de la Cambra de Comerç de Barcelona, la periodista ha incidit en tots aquells aspectes que directa i indirectament afloren gràcies a l’esmentat indicador, com són: que les dones tenen un risc més elevat que els homes de ser pobres en un futur malgrat haver treballat, aquesta pobresa que prové de la reducció d’hores en la jornada laboral femenina, del 20% menys de salari que cobren, la maternitat, etc. l’aplicació de la nova Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes, com a possibles solucionsproposa: les baixes per paternitat, la cura de familiars, així com l’adopció dels horaris europeus.

Cal destacar les declaracions la directora de l’ODEE: » és molt dur ser mare i treballadora […] perquè seguim tenint una societat com la de fa 100 anys on hi ha uns rols molt dividits. Hem d’organitzar una societat diferent en la que siguem tots responsables dels fills i de la gent gran»

Pin It on Pinterest