Sala de Premsa

Anna Mercadé protagonista de la sèrie Donasses

Anna Mercadé

El cinquè capítol de la sèrie Donasses, una iniciativa de l’Institut Català de la Dona amb la col·laboració de Vilaweb, està dedicat a la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé.
La  periodista Sandra Balagué, fa un recorregut per tota la trajectòria personal i professional d’Anna Mercadé, des dels seus orígens com  a militant en la lluita antifranquista i feminista, fins a l’actualitat com assessora del president de la Cambra de Comerç de Barcelona i directora de l’ODEE.
L’any 1976, pionera i dirigent del moviment feminista, va ser una de les organitzadores de les I Jornades Catalanes de la Dona, d’on va néixer l’Associació Catalana de la Dona, que presidí fins el 1979. Començà, aleshores, una segona etapa de la seva vida, enfocada a la formació ocupacional per competències, amb una atenció especial a la dona. L’any 1989 la fitxà la Unió Europea, on durant sis anys dirigí un programa dedicat a la creació d’empreses per part de dones. Entre moltes altres fites, d’aquesta etapa es destaca, també, la creació del primer programa de microcrèdits a Catalunya, que va fer extensible, posteriorment, a l’estat espanyol.
Anna Mercadé clou l’entrevista afirmant: «Les dones hem de donar un pas endavant pel bé de la societat».

 

Font: ODEE

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest