Jornades

L’ODEE ha participat al Bizbarcelona amb el taller: Com puc descobrir i gestionar el talent emprenedor en la meva organització?

Les empreses necessiten incorporar a la seva direcció nous perfils competencials amb  noves capacitats  de comunicació, de relacions, d’empatia, de col·laboració, d’adaptabilitat i flexibilitat. La societat necessita acabar amb la pèrdua de talent femení i assolir la igualtat en els llocs de lideratge. Cal anàlisis d’estratègies per identificar, gestionar i liderar el talent emprenedor a les empreses. És el moment d’acabar amb la pèrdua de talent femení i assolir la igualtat als llocs de lideratge.

Amb aquest objectiu Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Marion Suffert, consultora de Vasis Conseil i col.laboradora d’ODEE, han impartit una xerrada-taller sobre com descobrir i gestionar el talent emprenedor femení en el saló del Bizbarcelona d’enguany i, alhora, s’ha presentat la Plataforma de Conselleres i Directives de l’ODEE, una eina d’acreditació de competències de dones professionals per ocupar llocs de presa de decisions en empreses i institucions.

Anna Mercadé ha destacat que el motor de les empreses són les persones i els seus equips, ja que són aquestes les que poden innovar, i per part de l’organització cal que el talent sigui respectat, valorat i pagat. En aquest sentit la directora de l’ODEE ha explicat el model americà de les empreses en descobrir el talent, però per retenir-lo, cal que en l’organització imperin els valors de confiança, transparència, equitat, diversitat, equilibri personal i professional i colideratge. Per això és imprescindible que l’estructura de les organitzacions sigui transversal i no jerarquitzada.

Per aconseguir que les dones participants siguin capaces de trobar el seu talent i a la vegada conèixer la Plataforma de Conselleres i Directives de l’ODEE, Marion Suffert ha impartit un breu exercici pràctic per descobrir i ser conscient de les competències principals de la carrera professional. El taller ha estat un tastet del procés d’acreditació de la Plataforma de Conselleres i Directives, un instrument de l’ODEE que permet a les dones prendre consciència del seu talent, ja que són elles les que més dificultats tenen en identificar-lo per promocionar-se i optar als càrrecs de decisió que el mercat i la societat està demanant.

En l’edició d’aquest any, el Bizbarcelona ha exposat junt amb el Saló de l’Ocupació sota el lema «Impulsem el Talent i la Innovació per reactivar els negocis», ja que Catalunya té el potencial més alt de persones que volen emprendre i cada vegada més el talent femení és i serà el protagonista dels planters de les empreses i organitzacions. Un total de 9.872 visitants han passat pels salons per escoltar més de 120 conferències de 300 ponents i experts. 

Font: ODEE-Bizbarcelona 30/11/2021

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest