Jornades

Jornada 12 x 12 Dones i TIC

Anna Mercadé en  la Jornada 12×12 Dones i TIC

Amb la voluntat d’impulsar i reconèixer el paper de les dones en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, així com sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar més dones en el sector TIC, va tenir lloc el passat 7 de juliol a l’auditori del Palau de la Generalitat la Jornada 12×12 Dones i TIC.

L’acte fou presidit per la consellera de la Presidència, Neus Munté, qui destacà: “Si bé el sector de les TIC s’ha erigit com a generador d’ocupació durant els darrers anys, i s’ha situat com un dels àmbits d’activitat amb més bones perspectives econòmiques i socials, l’altra cara de la moneda és la manca de presència de dones en aquest sector”.

La intervenció principal va córrer a càrrec de la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Anna Mercadé, que sota el títol: «Elles neixen investigadores, la societat les modela”, va explicar com la decisió de triar una orientació professional es produeix ja des d’edats molt primerenques, degut a l’establiment d’estereotips i rols tant a les nenes, com en els nens.

La jornada comptà també amb un espai de reflexió i debat a través de la taula rodona on intervingueren: Marga Bonmatí, directora de l’Àrea TIC de la UPC; Caroline Ragot, guanyadora del premi Divulgadora Dona TIC 2015; Eva Blanco, directora de Relacions Públiques d’HP; Sara Martínez, estudiant INS Ernest Lluch i guanyadora del Premi mSchools, i la moderadora Carlota Marí, Consultant & Digital Project Manager.

Al final de l’acte es presentaren els premis 12×12 Dona TIC, que es lliuraran el proper 15 de desembre i que s’estructuren en 6 categories: emprenedora, professional, acadèmica-investigadora, divulgadora, dona TIC revelació i estudiant TIC. Aquests premis són una iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laborció de l’Observatori Dona, Empresa i Economia.

Font: ODEE

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest