Jornades

L’ODEE i ClosinGap s’uneixen per impulsar les bones pràctiques en igualtat de gènere a les empreses de Catalunya

L’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona (ODEE) i l’associació ClosinGap han celebrat la jornada ‘Impacte de la igualtat en el creixement empresarial’ amb l’objectiu de promoure un canvi de cultura empresarial i conscienciar el teixit empresarial català, particularment les pimes, sobre la importància de promoure la igualtat de gènere i els beneficis que pot aportar a la competitivitat de l’empresa.

Taula rodona inspiracional: Xavier Balsells (moderador), Elisabet Agea, Beatriz Pérez Llorca i Eli Abad (d’esquerra a dreta)

La sessió s’ha dut a terme en el marc d’una aliança segellada entre ClosinGap i la Cámara de Comercio de España, a través de la qual es desenvoluparan 13 jornades de s.ensibilització d’aquestes característiques a tot el territori espanyol, amb la voluntat d’estendre bones pràctiques en igualtat de gènere en diferents punts de la geografia del país.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha afirmat que “les organitzacions inclusives impulsen tant la seva productivitat com els seus resultats” i ha fet una crida a assolir “una meritocràcia real on les dones i el talent femenins siguin reconeguts”.

“La progressió cap a la igualtat s’ha estancat en els darrers vuit anys, com mostren la majoria dels Indicadors socioeconòmics. Aquestes dades, malgrat tenir-les presents i recordar-les sempre que calgui, no ens han d’enfonsar en el pessimisme, sinó encoratjar-nos a continuar treballant perquè tothom tingui oportunitats iguals, independentment del seu gènere”, ha afegit Santacreu.

Durant l’acte, Cristina Fontgivell, sòcia responsable de Kreab, ha presentat l’actualització del toolkit de ClosinGap amb una sèrie de polítiques empresarials efectives en igualtat de gènere, continguts i eines útils per a gestió en aquest terreny, totes elles recollides en més de 300 bones pràctiques.

Aquestes accions permetran a les empreses implementar polítiques efectives d’igualtat de gènere en processos de selecció, fomentar la presència femenina en llocs de responsabilitat, impulsar la igualtat salarial, fomentar la conciliació, el benestar i la salut, promoure la digitalització i fomentar vocacions STEM, així com donar suport a projectes d’acció social destinats a impulsar la igualtat.

Així mateix, també s’ha reflexionat sobre el talent empresarial femení en una taula inspiracional que ha comptat amb la presència d’Elisabet Agea Carrera, Product Referent Ibiza/ Arona de SEAT, Beatriz Pérez Llorca, responsable de Dret Laboral de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Eli Abad, sòcia fundadora de Between Technology.

La xerrada ha permès impulsar l’intercanvi d’idees i experiències entre les persones assistents amb l’objectiu d’aprofundir en els factors que influeixen en el desenvolupament de més referents empresarials dones a la regió. A la taula rodona les ponents han pogut exposar com les seves respectives institucions, que operen en sectors tradicionalment més vinculats als homes, han adoptat polítiques d’igualtat i bones pràctiques per afavorir la inclusió de dones quins beneficis els ha aportat, així com les dificultats que han trobat durant el procés. Així mateix, s’ha abordat el repte d’apropar les STEM (les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques) a les estudiants per impulsar el talent femení.

La jornada compta amb el suport del Fons Social Europeu, un instrument financer de la Unió Europea amb l’objectiu de promoure l’ocupació i enfortir la cohesió econòmica i social entre els Estats membres. Aquest fons proporciona suport financer a projectes que fomenten la creació d’ocupació, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats en tota Europa.

D’esquerra a dreta: Cristina Fontgivell, Elisa Díaz, Anna Mercadé, Carme Poveda, Eli Abad, Beatriz Corredor, Elisabet Agea i Beatriz Pérez Llorca.

ClosinGap és un grup d’empreses que neix com a Clúster al setembre de 2018 i que es constitueix com a Associació sense ànim de lucre per a impulsar el creixement econòmic des de la igualtat de gènere. L’entitat busca promoure la transformació social cap a una economia sense bretxes de gènere tant des de l’àmbit privat com el de la col·laboració públicoprivada. L’Associació està composta per grans empreses que representen diferents sectors econòmics i socials estratègics al nostre país: Merck, Repsol, MAPFRE, BMW Group, Mahou San Miguel i Solán de Cabres, PwC, CaixaBank, Grup Social ONCE, KREAB, Fundació CEOE, Telefónica i Redeia.

Més informació:

Font: ODEE / Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona 03/04/2024

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest