Dilluns 8 de maig, el Matis de TV3, es va portar a plató un cas en el que un home, als seus 78 anys ha hagut de començar a fer les feines de casa perquè la seva dona no ho pot fer.
A partir d’aquest exemple, s’inicià la tertúlia del “sofà” per explicar com les dones segueixen realitzant el major nombre de tasques domèstiques. En la tertúlia participaren en Bernat Escudero, de l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere, Judith Astelarra, sociòloga i Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia.
Anna Mercadé va explicar l’estudi de «Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya» elaborat per l’Observatori de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport de l’Institut Català de les Dones. El que en revela és que el treball domèstic hauria suposat uns 50 mil milions d’euros al PIB català l’any 2015. Altres temes que van sortir durant la tertúlia va ser el fet que la societat encara no reconeix les feines de casa com una feina de veritat i que són les pròpies dones les que no es donen valor a elles mateixes per fer-les, ja que la societat ha estat cimentada amb uns valors patriarcals que no han donat un pes important a les feines que tradicionalment ha fet el gènere femení. Tal i com indicà Anna Mercadé “són les dones les que han de prendre consciència que això (les feines de casa i de cura de persones) són molt importants” i Bernat Escudero va afegir que “és molt important emprendre accions per part dels homes, com la coresponsabilitat, la primera, i les empreses que tinguin clars els horaris socials”