Sala de Premsa

«Sempre ens estrenyem el cinturó els mateixos»

Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i presidenta del 50a50 manté una entrevista telefònica amb el dossier Mirada Endavant de La República.

Anna Mercadé declara que estant en un moment d’una crisi bestial, global, s’ha ser enginyós i s’han de buscar solucions pràctiques. Creu que la sortida més immediata perquè la gent no agafi angoixa és donar diners en efectiu, sobretot a aquella gent que està en risc de pobresa.

A Catalunya, un 24,1% d’aquesta gent són dones i, d’aquestes dones, la majoria són monoparentals o dones separades amb criatures. Treballen però tenen uns sous de misèria i els fills a càrrec i no tenen dret a beques precisament perquè treballen.

Anna Mercadé considera que les mesures econòmiques van massa tard i
només parlen i diuen que hi treballaran. I es quedaran fora les petites empreses, els autònoms i, no cal dir-ho, les dones.

Una de les principals lliçons que hem après d’aquesta situació de crisi sanitària, segons Anna Mercadé, és que: “Una crisi és una oportunitat molt gran per canviar. Val la pena mirar en què ens hem equivocat i detenir-se a pensar com ho veiem les dones”

-Link de l’entrevista


Font: 03-04-2020, Dossier Mirada Endavant La República

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest