Professionals i directives, Referents

Una dona rep per primera vegada el «Nobel de Tecnologia»

1er nobel en tecnología

 

L’enginyera nord-americana Frances Arnold va rebre el Premi de Tecnologia del Mil·lenni, conegut com el «Nobel de Tecnologia» en reconeixement pels seus descobriments que han revolucionat el camp de l’evolució dirigida, que emula l’evolució natural per crear noves i millors proteïnes.
La principal novetat d’aquesta edició és que per primera vegada la guardonada és una dona. Frances Arnold és catedràtica d’Enginyeria Química, Bioenginyeria i Bioquímica a l’Institut de Tecnologia de Califòrnia (Caltec) i membre de les tres més prestigioses acadèmies d’Estats Units: l’Acadèmia de Ciències, l’Acadèmia d’Enginyeria i l’Institut Nacional de Medicina.
El Premi de Tecnologia del Mil·lenni conegut com el Premi Nobel de Tecnologia, està dotat amb un milió d’euros i està finançat íntegrament per l’erari públic de Finlàndia. El premi es lliura cada dos anys en reconeixement a les investigacions més innovadores i que contribueixen a millorar al benestar de la gent, a més d’impulsar un desenvolupament sostenible.

 

Font: El Pais

Més informació:

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest