Sala de Premsa

Catalunya trigarà 40 anys a assolir la paritat en càrrecs directius: «Una via per accelerar, quotes»

Carme Poveda, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona és entrevistada al Bàsics de Betevé, per explicar l’estudi «La presència de dones en consells d’administració i càrrecs directius a les empreses de Catalunya, 2024.»

Segons aquest estudi les empreses només tenen un 18,8 % de conselleres i un 25,3 % de directives. Això, significa només un 1,6 % més que fa tres anys. Per tant, a aquest ritme, la paritat arribaria el 2064. Per aquest motiu Poveda ha afirmat: “Hem d’accelerar i una via és establir quotes sobretot per a les grans empreses”. De fet, assenyala que els vuit països europeus que tenen quotes obligatòries “han avançat més en paritat que els altres”

L’estudi també constata que el 52 % de les universitàries són dones i el 40 % de titulades en MBA també ho són, però en canvi, en el conjunt de les gairebé 200.000 societats mercantils analitzades, les dones representen el 23,5 % dels càrrecs directius, mentre que en els càrrecs de direcció general baixen al 16,2 % i en els de presidència són el 19,3 %. La directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia creu que actualment les dones estan més preparades que mai per accedir a qualsevol lloc de responsabilitat: “Ja tenim l’experiència que abans deien que faltava”.

De l’estudi es despren que les dones ocupen càrrecs de nivell intermedi, però no al màxim nivell, per això Carme Poveda també anima les empreses a “acompanyar les dones que volen presentar-se a càrrecs de poder, perquè sovint no se senten segures per fer-ho”.

Font: Betevé i ODEE, 6 de juny de 2024

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest