Opinió i articles d'interès

Ferrocarrils i la Cambra de Comerç de Barcelona renoven l’acord per promoure polítiques d’igualtat de gènere

Fa més de sis anys que ambdues organitzacions col·laboren en el desenvolupament de les activitats de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE)

A Ferrocarrils s’ha reduït la bretxa salarial fins al 3% i s’ha incrementat la presència de dones a la plantilla, amb un 32,5% de dones treballant actualment a la companyia.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Cambra de Comerç de Barcelona han renovat el conveni de col·laboració per al desenvolupament de les activitats i les funcions de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra. El president d’FGC, Toni Segarra i Barreto, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu i Bonjoch, han signat aquest migdia la renovació de l’acord.

El president d’FGC, Toni Segarra, ha destacat que aquesta aliança s’emmarca en “el compromís ferm de Ferrocarrils de continuar treballant per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes a la companyia”. A més, Segarra ha remarcat que “la col·laboració amb altres institucions ens permet promoure estratègies compartides per avançar en l’objectiu comú de la igualtat, no únicament en l’àmbit del transport públic sinó a tot el món empresarial”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha celebrat la renovació d’aquest acord i ha reivindicat l’ODEE com a entitat de referència per promoure la igualtat al teixit econòmic. “Les polítiques d’igualtat ens ajuden a construir una societat més justa i les empreses, com a actors fonamentals que són de la societat, n’han de donar exemple i liderar un canvi”, ha afirmat Santacreu, que ha assegurat que “la igualtat impulsa empreses més modernes, competitives i amb millors ambients de treball”.

Ferrocarrils i la Cambra de Barcelona col·laboren, des de l’any 2018, en la promoció de polítiques de gènere al món de l’empresa. Entre les accions dutes a terme en els últims anys, destaca la iniciativa coneguda com “El Tren de la Igualtat”, que va consistir en el vinilat de dos trens amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància d’assolir l’equitat de gènere. Els trens, que van circular durant l’any 2022 a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, mostraven les principals iniciatives que havia dut a terme Ferrocarrils en matèria d’igualtat.

En el marc del conveni, els últims anys també s’han organitzat tallers d’apoderament i competències a treballadores d’FGC, s’han realitzat accions de sensibilització del col·lectiu de lideratge d’FGC i s’ha promogut la Plataforma de Base de Dades de Conselleres i Directives, creada per l’ODEE per fomentar el talent femení i incrementar les seves oportunitats, contribuint a aconseguir una realitat més paritària. L’any 2020, Ferrocarrils va comptar amb la col·laboració de l’ODEE en l’organització de la primera jornada Anna Aresté que va reunir més de cinquanta dones en posicions de lideratge i responsabilitat a la companyia.

Font: Cambra de Comerç de Barcelona – ODEE, 10 de juliol de 2024

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest