L’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona presenta l’actualització dels Indicadors d’igualtat de gènere de Catalunya 2023, i la comparativa amb les edicions anteriors (2015, 2017, 2020). S’analitzen 26 indicadors que s’agrupen en quatre blocs per donar una visió complerta de quina és la situació de la dona en l’economia i la societat: 1) formació, 2) mercat Laboral, 3) tecnologia i R+D, 4) condicions de vida i 4) empoderament.
La presència femenina en llocs directius es redueix i preocupa la manca d’avenços en igualtat al sector TIC.
L’estudi mostra com la reducció de les desigualtats en el mercat laboral s’ha estancat els últims vuit anys, malgrat que les dones estan cada vegada més formades en relació als homes.
De fet, les dones tenen menys fracàs escolar, fan més formació continuada, ocupen més posicions tècniques qualificades i científiques, i tenen més titulacions universitàries.
L’estudi també mostra com les bretxes de gènere més grans es donen en el sector TIC (matriculacions universitàries, ocupació TIC i ocupació R+D empreses) i en la presència en llocs de decisió i poder (càtedres, alcaldies, institucions, consells d’administració i càrrecs directius). En l’àmbit polític i en els consells d’administració és on més ha augmentat la presència femenina.
Més informació:
- Informe de Resultats Indicadors d’Igualtat de Gènere de Catalunya 2023
- Presentació Indicadors d’Igualtat de Gènere de Catalunya 2023
- Nota de premsa de presentació Indicadors d’Igualtat de Gènere de Catalunya 2023
- Roda de premsa de presentació dels Indicadors d’igualtat de Gènere
- Clica aquí per conèixer els 8 aspectes que desequilibren la balança
Font: ODEE / Cambra de Comerç de Barcelona, Barcelona 04/03/2024