Casos empresarials

Neix el Premi Dona TIC 12×12 per reconèixer, divulgar i impulsar les dones en aquest ambit

foto premi petitaBarcelona, 10 de desembre de 2015

El passat desembre es van lliurar per primera vegada els Premis Dona TIC 12×12 a vuit enginyeres en 4 especialitats: emprenedora, professional, acadèmica/investigadora i divulgadora.  El guardó neix per reconèixer, divulgar i impulsar el paper de les dones en l’àmbit de les Tic, ja que segons dades de la Comissió Europea, només el 30% dels prop de 7 milions de persones que treballen en el sector de les TIC a Europa són dones. Les dones estan insuficientment representades a tots els nivells en el sector de les TIC, especialment en els llocs de presa de decisions.

Un dels problemes principals es que les noies no volen ser enginyeres, per la qual cosa es necessita revertir aquesta tendència i animar a les joves a cursar estudis científico-tècnics, el que es coneix com STEM (Science, Technology, Engineering and Math).

El jurat del premis ha estat presidit per la directora de l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE), Anna Mercadé i l’ODEE ha estat entitat col.laboradora  en l’organització d’aquests guardons que han impulsat conjuntament Tertúlia Digital i el Pla idigital de la Generalitat de Catalunya.

 

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest