Opinió i articles d'interès

L’ODEE, a través del CNDC, presentarà les polítiques per a la igualtat en la CSW61 de les Nacions Unides a Nova York

Carme Poveda, Núria Lao i Anna Mercadé a Nacions Unides (Nova York)

 

Una delegació de representants d’entitats del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) encapçalada per la Presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, i les màximes representants de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, participen en la 61 Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW61) de l’ONU (Nova York). El fòrum de més alt nivell per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes a nivell mundial se celebra sota el lema “L’apoderament econòmic de les dones en canviant món del treball”.

El CNDC, òrgan de participació de 382 entitats, ha organitzat un acte per el 16 de març, amb l’objectiu de  visualitzar les polítiques de dones que es fan a Catalunya, amb el títol: “Observatori de la Igualtat de Gènere: de les mesures al canvi polític”, on intervindran: la presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch; la coordinadora territorial de l’ICD a Barcelona, Marta Jove; la presidenta i la directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Núria Lao i Anna Mercadé, respectivament; i Carme Poveda, consellera del consell de l’ODEE i directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona.

La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l’apoderament de les dones. Cada any, es reuneixen representants dels estats membres, entitats de l’ONU i organitzacions no governamentals consultives, per analitzar els progressos i concretar els reptes de les polítiques de dones a tot el món.

En la sessió d’obertura de la CSW61 del passat 14 de març es va abordar l’Objectiu de Desenvolupament sostenible número 5, fent referència als seus reptes: discriminació, la violència, l’atenció assistencial i el treball domèstic no remunerat…etc.

El secretari general de Nacions Unides, Antonio Guterres, ha manifestat que “si es fa front a la bretxa salarial, les dones i les nenes contribuiran amb els fons necessaris per assolir els objectius de l’agenda 2030”.

Així mateix, una vintena d’entitats membres del CNDC van assistir a la recepció que la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als EE.UU va organitzar, en motiu de la seva assistència a les Nacions Unides. El delegat va posar de manifest i va valorar molt positivament la tasca que s’està duent a terme per part de les entitats catalanes, reconeixent el seu paper essencial en la promoció dels drets de les dones i de les nenes.
Un dels seus fundadors, Francesca Gabetti empresària vinculada a l’ODEE des dels sues inicis.

 

 

 Font: ODEE i ICD, 14-03-2017

Més informació:

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest