Opinió i articles d'interès

L’ODEE i el CND presentaren l’Observatori de la Igualtat de Gènere en la 61 Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona a Nacions Unides (Nova York)

http://www.gencat.cat/big/img/491/BIG_491001220031717_03.jpg

Marta Jové, Núria Lao, Teresa M. Pitarch, Anna Mercadé i Carme Poveda (d’esquerra a dreta)

El passat 16 de març a la 61 Sessió de la Comissió Jurídica i Social de la Dona (CSW) Nova York, l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona a través del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), organitzaren l’acte on es presentà “l’Observatori de la igualtat de Gènere: de les mesures al canvi polític”.

 

L’Observatori de la Igualtat de Gènere actua com a òrgan consultiu del Govern de Catalunya i es constitueix com una eina al servei del CNDC per promoure i millorar les polítiques d’Igualtat i per la promoció de les dones en diferents àmbits: polític, social, cultural, laboral i educatiu.

Teresa M. Pitarch, presidenta CNDC, manifestà la necessitat de disposar d’indicadors que permetin conèixer la situació de les dones i de les nenes a Catalunya, i ajudin a direccionar les polítiques per tal d’implementar les mesures adients d’acord amb l’Objectiu 5 de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.
 
En aquest sentit, l’ODEE de la Cambra de Comerç de Barcelona, presentà l’Indicador d’Igualtat de Gènere a Catalunya, composat per 22 indicadors diferents amb el propòsit de mesurar la desigualtat de gènere en l’àmbit socioeconòmic, de benestar i de representació institucional.
 
Així mateix, també s’exposaren els resultats de l’estudi que l’Institut Català de les Dones i l’ ODEE de la Cambra de Comerç de Barcelona realitzaren sobre la quantificació econòmica del treball domèstic i de cura de persones no remunerat a Catalunya. L’estudi posa en valor un conjunt de tasques de cura de la llar i la família que dins del mercat laboral tenen un valor econòmic i subratlla la importància de la desigualtat en la distribució d’aquestes tasques no remunerades entre homes i dones, així com els efectes que representen per a la situació econòmica de les dones.

 

Van intervenir la presidenta del CNDC, Teresa M. Pitarch, la presidenta de l’ODEE, Núria Lao, la seva directora, Anna Mercadé i una de les seves conselleres delegades i directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç, Carme Poveda.

 

La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l’apoderament de les dones. Cada any, es reuneixen representants dels estats membres, entitats de l’ONU i organitzacions no governamentals consultives, per analitzar els progressos i concretar els reptes de les polítiques de dones.

 

Font: ODEE i ICD, 16-03-2017

Més informació:

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest