Presidenta d’Honor

La presidenta d’Honor de l’Observatori, Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona és la Sra. Anna Mercadé i Ferrando.

La Sra. Anna Mercadé i Ferrando fou la creadora i fundadora de l’ODEE l’any 2008 per encàrrec del President de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb la missió de contribuir al gran debat que té plantejat la societat sobre la necessitat d’aprofitar el talent femení, imprescindible aquest pel creixement econòmic i el progrés social d’un país.

Es va llicenciar en Filosofia i Lletres i en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Pionera del moviment feminista català sota el franquisme i impulsora de les Jornades Catalanes de la Dona al 1976 i de l’Associació Catalana de la Dona.

Nomenada experta per a Espanya davant la Unió Europea del Programa ILE-Woman, dedicat a la creació d’empreses de les dones (1989-1996) i fundadora de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora. Va crear els Programes de Microcrèdits per a dones emprenedores a Catalunya i a l’ Estat espanyol (1999). L’any 2000 va organitzar el primer Congrés Internacional de Dones Empresàries, amb l’assistència de 15 països.

Ha escrit diferents llibres sobre l’emprenedoria i el lideratge femení.

Al 2020 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva infatigable labor per la lluita de defensa dels drets per les dones.

Actualment també ostenta el càrrec de Presidenta de l’Associació 50a50.

Font: Odee,  26/02/2024

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest