Missió

L’observatori de la Dona i l’Empresa dona resposta a la necessitat d’informació i anàlisi de la seva situació

Des de la Cambra de Comerç de Barcelona, institució pionera en promoure l’avenç social i econòmic, varem veure la necessitat d’establir un Observatori de la Dona i l’Empresa en l’ any 2008, que donés resposta a la necessitat d’informació i anàlisi exposats en l’apartat anterior.

En aquests moments de canvis i profundes transformacions econòmiques és imprescindible seguir  investigant i donant llum a una de les fuites de talent més grans que tenim a Catalunya: la dona professional i directiva que es veu forçada a abandonar el treball o a frenar la seva carrera professional, degut a la incompatibilitat  entre la vida privada i professional i el sostre de vidre que existeix en les organitzacions. Tal i com ho hem demostrat  en els diferents estudis (2008, 2009, 2010, 2011, 2012)  que hem fet sobre “la Pèrdua del Talent Femení a l’empresa privada a Catalunya”. Les estructures de la societat catalana quant a horaris, organització, manca de serveis públics  així com l’ existència d’ una cultura basada en la diferenciació de rols i en prejudicis obsolets,  no respon a les necessitats de la societat actual. I provoquen, entre altres causes, una enorme pèrdua de talent de dones molt ben preparades i amb experiència en les organitzacions, que es veuen obligades a abandonar llurs llocs de treball per poder conciliar.

Donat que el creixement econòmic i el progrés social de Catalunya es un dels objectius de la Cambra podem dir que:

La missió de l’observatori de la Dona i l’Empresa és

  • Tal i com hem establert des del seu inici, continuar investigant la situació de la dona en el món empresarial i econòmic tot utilitzant els indicadors innovadors de que ens hem dotat. Tot fent un seguiment clar sobre la situació de la dona com a professional i empresària i que ens marquin l’ evolució en el temps.
  • Seguir aplicant una metodologia d’estudi innovadora.
  • Analitzar si les dones que ja formen part plenament del mercat laboral, ho fan en igualtat de drets i oportunitats, sent també líders i capdavanteres visibles d’aquest creixement econòmic i social.
  • Informar a la societat de la situació de la Dona en el mon de l’empresa i del seu desenvolupament , a través de tots els Mitjans.
  • Promoure accions que condueixin a un debat públic per tal de que ajudi a aportar iniciatives i possibles solucions.

Subscriu-te al nostre newsletter

Pin It on Pinterest